Afscheid Wim

Beste mevrouw/heer,

Na bijna 30 jaar als huisarts te hebben gewerkt, ga ik op 1 januari 2022 met pensioen.

Omdat in ‘de Veen’ de dokter de bevallingen nog deed, was ik erg blij in 1992 de praktijk van mijn voorganger over te kunnen nemen. De ± 300 kinderen, die ik heb mogen aannemen, geweldig! Hen als eerste op deze wereld te begroeten, heb ik ervaren als een voorrecht. Wat ik toen niet wist dat de ‘Veenders’ zo lekker recht voor z’n raap zijn. Als het goed was, kreeg je het te horen, als het niet goed was ook: “Dokter, deze pillen moet u zelf maar opeten!”, kreeg ik eens te horen, toen een medicatieadvies niet helemaal goed uitpakte. Geen woord Spaans bij en een mooi uitgangspunt voor de arts-patiënt relatie.

Het zal u niet ontgaan zijn dat mijn vrouw al die jaren een onmisbare rol heeft gespeeld om alles in goede banen te leiden. Zij was de manager, ik kon naar hartenlust dokteren. Meer en meer kwam op ons af en ons team groeide met de tijd mee. Wij zijn in een verwarmde bouwkeet begonnen aan de Meerkreuk met één assistente en vervolgens 14 jaar praktijk aan huis. Nu zijn we, op de huidige locatie, met een team van vier huisartsen, drie assistentes, twee praktijkondersteuners, een schoonmaakster en een praktijkmanager. Met die vele
gezichten hebben we geprobeerd, en ik hoop dat we daarin zijn geslaagd, een herkenbare plattelandspraktijk te blijven.

Als dokter heb ik altijd geprobeerd samen met u de oplossing te vinden voor het probleem dat u mij voorlegde. Ik hoop dat u dat ook zo heeft ervaren.

Ik wil u bedanken voor het vertrouwen dat u mij al die jaren heeft geschonken. Of het nou ging om het verwijderen van een talgklier, het beoordelen van een pijnlijk gewricht, het helpen bij de bevalling of gewoon geruststelling mijnerzijds, steeds ervaarde ik dat er vertrouwen was. Lief en leed heb ik met u mogen delen.

Kortom, ik kijk terug op een heel fijn werkzaam leven als uw huisarts.

De praktijk zal worden voortgezet door de u bekende huisartsen, C.J. van der Boon en
R. de Jong, in wie ik alle vertrouwen heb.


Met hartelijke groet,   
  
Wim Sleeuw