Huisartsenpraktijk Alkemade
W.J. Sleeuw, C.J. van der Boon, R. de Jong en A. van der Chijs

Home
Mededeling:

Doktersassistente in opleiding


Vanaf 4 februari is in opleiding tot doktersassistente, Bianca Langelaan. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

__________________________________________________
Stagiaire eerste jaars

Vanaf 6 februari t/m 10 juli is op donderdag en vrijdag aanwezig, Hilly Tholley, zij is in opleiding tot doktersassistente.

__________________________________________________

De dokterspost heet tegenwoordig HUISARTSENPOSTEN RIJNLAND en heeft tevens een NIEUW TELEFOONNUMMER  088 427 47 00.

__________________________________________________

20-11-2019 Dokter van der Chijs

Vanaf 20 november is dokter van der Chijs op de woensdag opnieuw werkzaam in de praktijk. Zij is in september gestart als docent bij de opleiding van artsen en huisartsen op het huisartsinstituut van het LUMC. Contact houden met de dagelijkse (huisartsen)praktijk is voor haar in haar nieuwe functie belangrijk.
Wij zijn blij haar weer terug te verwelkomen in ons team.

__________________________________________________

Nieuw via de Webagenda 

U kunt tegenwoordig ook afspraken via de webagenda maken bij onze verpleegkundig specialist, Miranda van der Meer, voor de volgende klachten:
- luchtwegen
- hart en bloedvaten
- steun- en bewegingsapparaat
__________________________________________________

Per 1 februari 2019 is onze nieuwe huisarts mevrouw R. de Jong werkzaam in de praktijk. 

Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag.

Lees hier haar persoonlijk woord:

Met genoegen stel ik mijzelf aan u voor als nieuwe huisarts in het team. Ik ben de opvolgster van van der Chijs, ben 37 jaar oud en moeder van 3 kinderen. Ik woon in Leiden met mijn echtgenoot.

Ik ben al meer dan 10 jaar arts en heb lange tijd in het ziekenhuis gewerkt bij de chirurgie. Daar merkte ik dat ik een heel groot deel van de geneeskunde miste, dat het vak van chirurg mij te eenzijdig was. Daarom ben ik de huisartsopleiding gaan doen, met ontzettend veel plezier. Na mijn opleiding heb ik op verschillende plaatsen als waarnemend huisarts gewerkt en nu dus een vaste plek, waar ik alle facetten van het vak kan uitoefenen. Het mooie aan het vak is dat het enorm afwisselend is en je vaak een uniek inkijkje krijgt in het leven van mensen.

Als huisarts ben ik iemand die goed kan luisteren en probeert samen met de patiënt te zoeken naar de oorzaak van de klachten. Op die manier probeer ik ook altijd in samenspraak tot een gerichte aanpak te komen. Tot ziens op de praktijk!

Met vriendelijke groet,

R. de Jong

__________________________________________________

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet hebben wij ons privacy reglement aangepast.
Klik hier om ons nieuwe privacy reglement te lezen.

___________________________________________________

04-12-2012: Aan alle ingeschrevenen in de praktijk.

Onze praktijk zal op dit moment niet meewerken aan het vrijgeven van uw medische gegevens ten behoeve van het nationale of regionale EPD.Reden hiervoor is dat de beveiliging onvoldoende is gewaarborgd in een dergelijk groot opgezet project. Wij raden u dit dan ook sterk af.

Een ieder die wel wil dat zijn of haar medische gegevens bekend zijn, adviseer ik zijn of haar gegevens op papier te laten uitprinten. Dit is weliswaar ouderwets en milieuonvriendelijk, maar te verkiezen boven verkeerd gebruik van ICT technologie. U kunt zich hiertoe wenden tot de assistente.

Voor een uitgebreidere argumentatie over dit onderwerp klik hier.

Welkom op onze praktijksite

Op onze site kunt u informatie vinden over de praktijk waaronder: openingstijden, onze medewerkers, praktijkregels, regeling betreffende waarneming tijdens avond- en weekenddienst en de regeling van de waarneming tijdens onze vakantie. We willen u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in en rond de praktijk. Neemt u de pagina’s eens rustig door.

Geschiedenis.
Dokter Sleeuw heeft de praktijk in 1992 overgenomen van dokter Glansbeek. Onder de ouderen van u is wellicht de uitspraak ‘mag ik een nummertje’ nog bekend, een synoniem voor een afspraak maken voor het spreekuur. Vijftien jaar lang is de praktijk aan huis geweest, maar omdat daar de behuizing te klein werd zijn wij per 1 oktober 2007 verhuisd naar het huidige praktijkadres.

Werkwijze.
Onze werkwijze is om samen met u een oplossing te vinden op uw medische vragen. Er wordt gewerkt op basis van de reguliere geneeskunde. 

Opleiding.
De praktijk is een plek waar zorgverleners opgeleid worden. Dit houdt in dat de praktijk stageplekken aanbiedt aan doktersassistenten, co-assistenten en/of semi-artsen. Er zal voorafgaand aan het spreekuurbezoek gevraagd worden of u het goed vindt dat er iemand met één van de artsen of assistenten 'meeloopt'. 

Samenwerking.
Voor de vakantiewaarneming wordt intensief samengewerkt met huisartsenpraktijk Rijpwetering, huisartsenpraktijk De Braassem, huisartsenpraktijk Schoorl. Ook werken we als Huisartsengroep intensief samen met Apotheek Alkemade en Apotheek Waterryck.

De praktijk is aangesloten bij het wijksamenwerkingsverband Kaag en Braassem.