Huisartsenpraktijk Alkemade
W.J. Sleeuw, C.J. van der Boon, R. de Jong en A. van der Chijs

Home
Mededeling:

C O R O N A V I R U S 

07-05-20 Update: Ondanks de versoepeling van de maatregelen, die op 6 mei zijn aangekondigd, blijft onze praktijkvoering anders dat u voorheen van ons gewend bent. Om u en onze medewerkers te beschermen vragen wij u om NIET langs te komen bij de praktijk maar ons te bellen of te mailen. Wij als huisartspraktijk zijn, ondanks de nieuwe besluiten van het kabinet, nog steeds genoodzaakt tot het leveren van semi-spoed en spoedzorg.

Onze huisartsen kunnen een groot aantal van uw vragen telefonisch of via beeldmateriaal beoordelen. Wanneer het echt noodzakelijk is dat u door de huisarts gezien moet worden zal de assistente u een afspraak geven. Wij willen u vragen om op het aangegeven tijdstip te komen. Het spreekuur is zo ingericht dat u zo min mogelijk contact heeft met andere patiënten. Dit betekent dat de huisarts tijd heeft voor één klacht en niet kan uitlopen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking in deze bijzondere tijd.
__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

12-03-20: Het advies van het RIVM luidt sinds 12 maart: in heel Nederland moet iedereen met neusverkoudheid OF hoesten OF koorts THUIS BLIJVEN. Alleen bij ernstige klachten TELEFONISCH contact opnemen met de huisarts.

Vanaf maandag 16 maart zijn er wijzigingen in onze praktijkvoering. Om u en onze medewerkers te beschermen vragen wij u om NIET langs te komen bij de praktijk maar ons te bellen. Dit geldt voor vragen rondom Corona en voor alle andere medische vragen. Om de telefonische bereikbaarheid zo veel mogelijk te garanderen kunt u ook gebruik maken van het algemene contactformulier op onze website. U wordt teruggebeld door een van onze huisartsen. 

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona? Klik hier

Voor informatie ten aanzien van het coronavirus klik op thuisarts.nl. Heeft u hierna nog een vragen? Bel ons of het landelijk nummer van het RIVM via 0800-1351 of bel met de GGD 088- 308 4242 (bereikbaar werkdagen van 08.30 - 17.00 uur).

Voor informatie & tips hoe om te gaan met angst en eenzaamheid als gevolg van het coronavirus klik hier.

 

__________________________________________________

Maart 2020: Woensdagmiddag waarneming huisartsenpraktijk de Braassem.

Vanaf 4 maart wordt de woensdagmiddag waarneming overgenomen door huisartsenpraktijk de Braassem.
__________________________________________________

Doktersassistente in opleiding

Vanaf 4 februari is in opleiding tot doktersassistente, Bianca Langelaan. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

__________________________________________________
Stagiaire eerste jaars

Vanaf 6 februari t/m 10 juli is op donderdag en vrijdag aanwezig, Hilly Tholley, zij is in opleiding tot doktersassistente.

__________________________________________________

De dokterspost heet tegenwoordig HUISARTSENPOSTEN RIJNLAND en heeft tevens een NIEUW TELEFOONNUMMER  088 427 47 00.

__________________________________________________

20-11-2019 Dokter van der Chijs

Vanaf 20 november is dokter van der Chijs op de woensdag opnieuw werkzaam in de praktijk. Zij is in september gestart als docent bij de opleiding van artsen en huisartsen op het huisartsinstituut van het LUMC. Contact houden met de dagelijkse (huisartsen)praktijk is voor haar in haar nieuwe functie belangrijk.
Wij zijn blij haar weer terug te verwelkomen in ons team.

__________________________________________________

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet hebben wij ons privacy reglement aangepast.
Klik hier om ons nieuwe privacy reglement te lezen.

___________________________________________________

04-12-2012: Aan alle ingeschrevenen in de praktijk.

Onze praktijk zal op dit moment niet meewerken aan het vrijgeven van uw medische gegevens ten behoeve van het nationale of regionale EPD.Reden hiervoor is dat de beveiliging onvoldoende is gewaarborgd in een dergelijk groot opgezet project. Wij raden u dit dan ook sterk af.

Een ieder die wel wil dat zijn of haar medische gegevens bekend zijn, adviseer ik zijn of haar gegevens op papier te laten uitprinten. Dit is weliswaar ouderwets en milieuonvriendelijk, maar te verkiezen boven verkeerd gebruik van ICT technologie. U kunt zich hiertoe wenden tot de assistente.

Voor een uitgebreidere argumentatie over dit onderwerp klik hier.

Welkom op onze praktijksite

Op onze site kunt u informatie vinden over de praktijk waaronder: openingstijden, onze medewerkers, praktijkregels, regeling betreffende waarneming tijdens avond- en weekenddienst en de regeling van de waarneming tijdens onze vakantie. We willen u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in en rond de praktijk. Neemt u de pagina’s eens rustig door.

Geschiedenis.
Dokter Sleeuw heeft de praktijk in 1992 overgenomen van dokter Glansbeek. Onder de ouderen van u is wellicht de uitspraak ‘mag ik een nummertje’ nog bekend, een synoniem voor een afspraak maken voor het spreekuur. Vijftien jaar lang is de praktijk aan huis geweest, maar omdat daar de behuizing te klein werd zijn wij per 1 oktober 2007 verhuisd naar het huidige praktijkadres.

Werkwijze.
Onze werkwijze is om samen met u een oplossing te vinden op uw medische vragen. Er wordt gewerkt op basis van de reguliere geneeskunde. 

Opleiding.
De praktijk is een plek waar zorgverleners opgeleid worden. Dit houdt in dat de praktijk stageplekken aanbiedt aan doktersassistenten, co-assistenten en/of semi-artsen. Er zal voorafgaand aan het spreekuurbezoek gevraagd worden of u het goed vindt dat er iemand met één van de artsen of assistenten 'meeloopt'. 

Samenwerking.
Voor de vakantiewaarneming wordt intensief samengewerkt met huisartsenpraktijk Rijpwetering, huisartsenpraktijk De Braassem, huisartsenpraktijk Schoorl. Ook werken we als Huisartsengroep intensief samen met Apotheek Alkemade en Apotheek Waterryck.

De praktijk is aangesloten bij het wijksamenwerkingsverband Kaag en Braassem.